Programació de la Festa Realitat 2024

Autor

Del mateix autor

Ja està aquí la Festa Realitat 2024, que es celebra aquest dissabte 28 de setembre a la Plaça de les Treballadores i els Treballadors de la Harry Walker. La nostra Festa és un espai obert a la societat, un espai construït col·lectivament amb les hores i l’esforç de la militància, per trobar-nos, relacionar-nos, debatre i agafar energia per continuar la lluita i les mobilitzacions que ens mouen. A nivell de continguts, trobem propostes ben variades des d’actes polítics, xerrades, una fira del llibre, un espai internacional, activitats pels més petits, humor, un dinar popular o música; tot plegat organitzat conjuntament entre Comunistes de Catalunya i la Joventut Comunista de Catalunya, amb la col·laboració de la la Fundació Neus Català.

La Festa començarà a les 10.30 amb un homenatge a Àngels Martínez Castells, que ens ha deixat recentment. Militant comunista, amb una llarga trajectòria d’activisme pels drets socials, va ser la primera directora de la revista teòrica Realitat, i una de les membres fundadores d’Esquerra Unida i Alternativa. Va ser diputada al Parlament de Catalunya, professora de política econòmica, presidenta de “Dempeus per la Salut Pública” i referent en el camp dels estudis de gènere.

Continuarem amb un acte de commemoració del 50è aniversari de la Revolució dels Clavells, destacant la lluita antifeixista i l’organització popular d’aquesta efemèride, a la que volem donar una rellevància especial des del nostre tarannà internacionalista. Comptarem amb la participació de la historiadora Lucía Aliagas i de José Augusto Esteves, membre del Partit Comunista Portuguès.

Els nens i nenes tindran un paper protagonista amb activitats com un taller de fang, l’actuació de la companyia infantil Xaxi Band, l’espectacle de clown de Txekate, un taller de ciència i l’organització de jocs de taula.  De nou, des de Comunistes de Catalunya, la Joventut Comunista de Catalunya i la Fundació Neus Català creiem fermament en la importància d’incorporar als i les petites de la casa a la vida del Partit i de qualsevol organització social, perquè només així crearem a les generacions militants i combatives del futur.

Per acabar la jornada del matí, la Fundació Neus Català organitzarà l’acte de presentació del llibre “¡Hola Lenin! Reflexiones sobre la revolución”, escrit per l’historiador i militant comunista Joan Tafalla. Durant tot aquest any hem estat duent a terme diferents actes relacionats amb el 100è aniversari de la mort d’en Lenin, i la nostra Festa també ha de ser un marc per reivindicar les idees del líder revolucionari. En la mateixa línia, a primera hora de la tarda el també historiador i company Víctor Ríos ens farà una xerrada sobre el leninisme.

Al migdia tindrà lloc un dinar popular, al que estan convidats no només els membres del Partit, sinó tots els nostres amics i amigues. Es tracta d’un espai més de socialització on podem compartir les nostres experiències. En finalitzar el dinar, es produirà la salutació de la Secretaria General de Comunistes de Catalunya i de la Presidència de la Fundació Neus Català.

Tornant al torn de tarda, es reunirà l’espai docent de la Fundació Neus Català, que organitza un taller per tal de lluitar contra els discursos d’odi. Aquest espai docent està constituït per un grup de professors, professores i membres de la comunitat educativa que volen identificar reptes, codissenyar projectes i compartir recursos educatius antifeixistes i democràtics. L’objectiu que compartiem és el d’aturar l’avenç de l’extrema dreta entre la gent més jove en diferents àmbits (educació formal, lleure i esport). 

A les cinc de la tarda, l’autor colombià Manuel Gil Giraldo ens presentarà el seu llibre “Crónica oculta para la paz: es posible si hay verdad, justicia y reparación”, que tracta sobre el procés de pau al país llatinoamericà. La Festa també comptarà, un any més, amb l’espai internacional, amb la presència d’una desena de partits i organitzacions solidàries de tot el món.

Finalment, el fi de festa té el to festiu i lúdic que es mereix un esdeveniment d’aquestes característiques. Primer comptarem amb l’actuació del monologuista Godai Garcia, que ha aparegut en diverses ocasions a mitjans de comunicació com TV3. A les nou tindrem els Diables, i després el concert de “Les que faltaband”, una jove banda de versions formada per vuit dones que ens ofereixen un espectacle potent i reivindicatiu amb una posada en escena que combina la música, la dansa i altres elements artístiques. Tancarà la festa l’actuació musical de “La Bim Boy Band”.

Us esperem a tots i a tones a aquesta nova edició de la Festa Realitat!

Articles relacionats

Darrers articles