La Festa Realitat 2024, un espai per a la camaraderia

Autor

Del mateix autor

Un any més, el 28 de setembre passat, la Festa Realitat va aplegar petits i grans a la plaça dels treballadors i les treballadores de la Harry Walker. Va ser una jornada plena de camaraderia, reflexió política, solidaritat, lluites compartides i molta, molta festa. La cosa va començar de bon matí quan encara feia fred amb el muntatge dels diferents espais que romandrien oberts tot el dia: l’exposició sobre Neus Català i l’exposició sobre la revolució dels clavells i escenaris que anirien acollint diferents actuacions. De mica en mica va començar a arribar la gent.

Al matí els més petits van poder gaudir de la Xavi Band que els va fer cantar i ballar de valent. En acabar van poder visitar els tallers de ciència i fang, empaitar-se i jugar a l’espai infantil. Les jornades Neus Català van començar amb un homenatge a Àngels Martínez Castelles, gran lluitadora comunista, amb la participació de Rosa Bofill, Joan Pallissé i Josep Ferrer. I tot seguit es va fer una xerrada per commemorar el cinquantè aniversari de la Revolució dels Clavells amb José Augusto Esteves dirigent del Partit Comunista Portuguès i la historiadora Lucía Aliagas. A continuació el camarada Joan Tafalla va presentar el seu últim llibre “Hola, Lenin” Reflexiones sobre la revolución”. 

Després de compartir una fideuada que ens va agermanar encara més, va començar la tarda amb un taller per prevenir discursos d’odi dirigit a mestres i professorat. Continuant amb les activitats d’oci, la clown Txetake des de l’escenari, va encantar a grans i petits i els monòlegs de Godai Garcia també van aplegar un munt de públic.

Abans de donar pas a les activitats nocturnes els diables i diablesses d’Arenys van omplir de foc, fum i petards la plaça, sense socarrimar ningú. A la nit Les que Faltaband plenes d’energia ens van fer ballar tant com elles i amb la Bim Boy Band punxant música amb el seu espectacle, un altre encert dels organitzadors en contractar-los, es varen acabar els concerts de la nit.


Durant tot el dia a l’espai internacional es va poder passejar pels estands de Xile, Cuba, Brasil, Palestina, Sahrauí i es va fer una xerrada al voltant del llibre: Crónica oculta para la paz i la Fira del Llibre Neus Català va omplir de llibres i cultura la festa amb la col·laboració d’editorials amigues.

Acabada la festa, és clar, el desmuntatge amb la col·laboració novament dels i les camarades voluntaris que van fer possible que la festa fos un èxit, sense cap entrebanc. Tornarem l’any que ve.


Gràcies.

Articles relacionats

Darrers articles